Om Accoya®

Accoya® er resultatet af mere end 80 års forskning og udvikling, der har sammenbragt en veletableret og omfattende dokumenteret træmodifikationsteknik - acetylering - og førende, patenteret teknologi til at skabe træ med høj ydeevne.

Accoya® kan anvendes til stort set alt fra vinduer og døre, terrasser og beklædning til broer og både, endda også til anvendelser, der er i øjeblikket kun er mulige med ikke-bæredygtige materialer

Læs mere

De fysiske egenskaber af ethvert materiale bestemmes af dets kemiske struktur.

Træ indeholder en overflod af kemiske grupper kaldet "frie hydroxyler". Frie hydroxylgrupper absorberer og frigiver vand i henhold til ændringer i det klima, som træet udsættes for. Dette er hovedårsagen til, at træ udvider sig og svinder.

Læs mere

Acetylering ændrer effektivt de frie hydroxyler i træ til acetylgrupper.

Dette gøres ved at udsætte træet for eddikesyreanhydrid, som kommer fra eddikesyre. Når den frie hydroxylgruppe omdannes til en anacetylgruppe, elimineres samspillet mellem frie hydroxyler og vand, hvilket gør træet mere dimensionsstabilt og yderst holdbart.

Læs mere

Acetylering ændrer effektivt de frie hydroxyler i træ til acetylgrupper.

Dette gøres ved at udsætte træet for eddikesyreanhydrid, som kommer fra eddikesyre. Når den frie hydroxylgruppe omdannes til en anacetylgruppe, elimineres samspillet mellem frie hydroxyler og vand, hvilket gør træet mere dimensionsstabilt og yderst holdbart

Læs mere