Fordele

Omfattende laboratorie- og feltforsøg med førende institutter rundt om i verden (herunder New Zealand, USA, Storbritannien, Sverige, Malaysia, Indonesien, Rusland, Holland og Japan) har vist, at acetyleret træs ydeevne er ekstremt pålidelig. Accoya® er blevet grundigt testet for dimensionsstabilitet, holdbarhed, UV-resistens, fastholdelse af maling samt betingelser i jorden for at sikre optimal ydeevne. Det er faktisk så pålideligt, at det i mange år er blevet anvendt, og fortsat anvendes, af forskere som sammenligningsgrundlag for andre behandlinger og ændringer.

Cellulose er en vigtig strukturel bestanddel i træ, men det er også en vigtig fødekilde for flere forskellige insekter og svampe, og den udgør også ly for andre arter. Råd forårsager nedbrydelse af træet, især når det anvendes udendørs og udsættes for fugt - hvilket begrænser træets levetid.

Takket være acetyleringsteknologien, udviklet af Accsys Technologies, er Accoya et miljøvenligt, holdbart træ, der kan bruges sikkert i udendørs anvendelser, fordi det holder i mange, mange år.

Simpelthen bedst

Som "Klasse 1" antyder, er det simpelthen den bedste klasse af holdbarhed, der er muligt inden for træ. Selvom nogle træsorter er naturligt holdbare, er naturlig holdbarhed kendt for at være en variabel og inkonsekvent egenskab.

Accoya er derimod konsekvent holdbart. Hvert parti analyseres ved hjælp af videnskabelige standardmålinger efter modificering, så træets holdbarhed altid matcher og endda nogle gange overgår naturens mest holdbare træsorters ydeevne, herunder teak.

Derudover har holdbare træsorter tendens til at vokse langsommere, hvorimod Accoya er lavet ved hjælp af hurtigtvoksende, bæredygtigt dyrkede fyrretræer, så gamle skove ikke trues eller udryddes for at skabe Accoya.

Holder længere

Accoya's holdbarhed gør dets levetid imponerende lang, dvs. mindst:

- 50 år over jorden og 25 år i jorden eller i kontakt med ferskvand

Accoya danner en effektiv barriere mod skimmel- og insektangreb. Det er ufordøjeligt for mikroorganismer og insekter og er derfor mere holdbart ift. træødelæggende svampe kan næsten ikke rådne.

Når holdbarhed tæller...

Meget trafikeret vejbro: "Adskillige uafhængige europæiske forskningsinstitutter testede Accoya egnethed til dette projekt. Efter grundig afprøvning, opdagede vi, at dets dimensionsstabilitet og utrolige holdbarhed satte det klart i spidsen foran andre arter og viste, at det er egnet til laminering i store tværsnit på 1080 x 1400 mm. Accoya har også overlegen UV-resistens, det er ugiftigt og det er fremstillet af bæredygtigt dyrket træ, og disse elementer var også under overvejelse” Sieds Hoitinga, projektleder, Friesland-provins, Holland.

Kanalbelægning: Visse miljøer er særligt hårde og få er barskere end kanalkanter, hvor der anvendes træ til at holde jorden tilbage. Træet bliver udsat for vand, mikrobe-rig jord og mest åbenlyst ved vandlinjen - luft. Gennem sin uovertrufne ydeevne i denne anvendelse kan Accoya erstatte tropisk hårdttræ.

Terrasser: Til anvendelser såsom terrasser, hvor træet ofte er vådt og tæt på eller i kontakt med jorden, er der behov for et holdbart træ, der er en effektiv skimmel- og insektbarriere. Acetylering har vist sig at væsentligt forbedre ydeevne mod brunråd, hvidråd og blødråd. Accoya-træ har også vist sig at være en effektiv barriere mod træødelæggende insektangreb i flere feltforsøg og laboratorietests, der er blevet gennemført i mange forskellige steder i verden. Dette omfatter forsøg med forskellige termitarter.


Send til en ven