Seneste projekter

Scottish Widows

Accoya® blev brugt som en del af et skræddersyet solafskærmningssystem af Levolux i dette Scottish Widows-kontor i Edinburgh i Skotland. 1.060 træfinner blev anvendt i kombination med glasfinner og Matrix XL Brise Soleil.

Levolux var i stand til at tilbyde en 10-års garanti for efterbehandlingen og en 60-års levetid, og mere end 2 år senere ser finnerne helt nye ud, på trods af de problemer, som ofte opstår med denne type tynde profiler ved fuldt eksponeret anvendelse.

Læs mere

Glenrothes i Skotland

Denne arkitekt-ejede private bolig nær Glenrothes, Fife i Skotland brugte ca. 30m2 Accoya®profileret facadebeklædning og blev færdiggjort i juli 2006. Beklædningen blev fabriksbelagt med det gennemskinnelige belægningssystem Sikkens Natural Balance, der blev bakket op af branchens første 10-års garanti for beklædning, og det gav en jævn, moderne finish.

Efter 4,5 år viser beklædningen ingen tegn på forfald på trods af, at ejendommen ligger højt mod nord og kun 10 km fra havet. Belægningen klarer sig fortsat godt, og der er ingen blærer eller revner. Beklædningens lidt beskidte udseende skyldes plantesaft fra de omkringliggende træer, men ejeren rapporterer, at det er enkelt og let at vaske af.

Læs mere

Jubilee-medborgerhus

Jubilee-centeret er et medborgerhus for ældre samt en fritidsordning for børn placeret i Jubilee Park i South Dallas i Texas. Bygningen er primært finansieret af T. Boone Pickens Foundation og andre generøse bidragere og blev tegnet af Brent A. Brown Architects - et firma med fokus på bæredygtighed. Jubilee-centeret er klædt helt i Accoya®-beklædning, der blev valgt for de stærke miljømæssige kvalifikationer og ydeevnefordele. Accoya®ets exceptionelle holdbarhed gav et betydelig spillerum til bygningens unikke design, hvilket omfatter perfekt afstemte, 45 graders geringssnit på alle bygningens hjørner.

Læs mere

Foch Street-kontorbygning

Foch Street-kontorbygningen beliggende i Fort Worth i Texas blev designet af Cunningham Architects, en lille virksomhed, der har forpligtet sig til bæredygtigt design. Projektet gjorde brug af to eksisterende bygninger og integrerede en ny bygning mellem dem. Den tidligere murstensbygning anvendte bæredygtigt Accoya® på den øverste beklædning. Den nye bygning anvendte Accoya® som regnskærme. På grund af Accoya®ets solledningsevne, er regnskærmene en æstetisk tiltalende løsning, der holder bygningen kølig i den varme, texanske sol.

Læs mere

Solar Decathlon, Floridas universitet

Accoya® blev valgt til solskærmen i Florida universitetets RE:FOCUS-projekts bolig i Solar Decathlon Europe 2010-konkurrencen i Madrid i Spanien. Universitetets arkitektstuderende designede Re:Focus-projektets bolig og blandede nyskabende arkitektur med bæredygtige materialer for at skabe en nul-energi bolig. Stærke arkitektoniske elementer omfatter en overdækket, åben veranda med en brisegang, der er orienteret mod den fremherskende vindretning og som naturligvis har Accoya® justérbare udvendige skærme, der gør det muligt for boligejeren at styre privatlivets fred eller udnytte naturligt dagslys, og dermed reducere energiforbruget. RE:FOKUS-projektets bolig gjort et stort indtryk på både dommere og offentligheden ved at vinde den prestigefyldte pris, Public Choice, og vinde en samlet andenplads i energibalance-kategorien og førstepladsen i Kommunikationskategorien.

Læs mere

Sneek bro i Holland

Byen Sneek i provinsen Friesland i Holland har en rig maritim arv og ønskede en skelsættende indgang. Arkitekterne Hans Achterbosh's design repræsenterer en opadvendt fiskebåd, der blev Sneek bro. Den 40 meter lange, tosporede bro er lavet af limlamineret Accoya® og skulle have en levetid på mindst 80 år og bære trafik på op til 65 ton. På grund af sin enestående holdbarhed kunne Accoya® leve op til udfordringen. Fordi Accoya®broen blev så vellykket, blev en anden, lidt mindre bro bestilt.

Læs mere